måndag 26 november 2012

Kycklingfilé med parmaskinka


Då var det dax för kalas igen och idag är det Melvins 5-årsdag som vi firar. 
Jag förberedde kycklingen igår, så idag var det bara i princip att sätta in den i ugnen och koka pastan.
Receptet nedan är lätt att dubbla eller i mitt fall fyrdubbla.

Ingredienser:
4 port
4 kycklingfiléer

 
100 g sockerärtor
parmaskinka att linda runt kycklingfilén
5 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
2 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor 
3 tsk oregano
salt
peppar

Gör så här:


Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn den i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och oregano.
Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.Bryn sockerärtorna och lägg i formen. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.
Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader.
Garnera med färsk oregano. Servera med bandspagetti.




 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut