tisdag 22 januari 2013

Broccolisoppa med bacontopping

Jag tycker om soppor av alla slag. Lätt att laga och de kan varieras i det oändliga. Receptet räcker till 8 portioner, men du kan halvera det om du vill. Jag hade fryst broccoli, men det går lika bra med färsk. Servera gärna ett gott bröd till soppan.

Ingredienser:
500 g broccoli 
2 msk smör
1 gul lök
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1 ½ dl riven ost
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk basilika
2 pkt bacon

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Bryn den utan att den får färg. Lägg i broccolin och bryn lite till. 
Pudra på vetemjöl och rör runt. Häll på vatten och lägg i hönsbuljongtärningarna. 
Låt koka upp och sjud tills broccolin är mjuk. Tag soppan från plattan och mixa soppan slät. 
Sätt tillbaka på spisen och lägg i grädde, kryddor och osten. Vispa till sist i äggulorna ett i taget. 
Skär baconet i bitar och stek det knaperstekt och lägg i det innan servering.



2 kommentarer :

  1. Var hos käkkirurgen i torsdags och opererade bort en visdomstand. Flytande föda (usch) rekommenderades den närmsta tiden. När jag äter vill jag helst fylla hela munnen full och tugga. Lagade iaf denna soppan igår och bjöd några vänner på den. MYCKET god!
    /Tanja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Krya på dig och hoppas att du inte har för ont! Kul att du gillade soppan.

      Radera

Skriv ut