söndag 31 mars 2013

Lax och räkpaj på kavringsbotten.

Här kommer receptet på den goda lax och räkpaj som vi hade till påskbuffén. 
Det är en paj som serveras kall och den har en kavringsbotten.

Ingredienser:

Paj skal:
200 g kavring
50 g smör

Fyllning:
150 g kallrökt lax
200 g skalade räkor
2 ägg
2 avocado
1 rödlök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt
peppar


Dekoration:
räkor
citronskivor
dill

Gör så här:
Smällt smöret. Finfördela kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. 
Tryck ut i en pajform och ställ kallt. Hårdkoka äggen och skala räkorna.
Skär lax, räkor, ägg och avocado i bitar.  Skala och finhacka rödlöken. 
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och lägg i den i pajskalet.
Dekorera med räkor, citronskivor och dill. 
Låt gärna pajen stå en stund i kylen innan servering.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut