lördag 27 april 2013

Scones med havregryn.

Det känns alltid lite lyxigt med nybakta scones till frukost. Därefter står storhandling, städ och rensa upp i trädgården på schemat. Kanske inte så kul, men nödvändigt.

Ingredienser:
 
Till 8 st behöver du.                      

6 dl vetemjöl

2 dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g margarin
3 dl filmjölk

Gör så här:

Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. 
Lägg i margarinet i mjölblandningen och knåda till en gryning massa. 
Tillsätt filmjölken och rör ihop degen. Dela degen i 2 delar och platta ut dem till 2 runda kakor. Skåra varje kaka med en kniv i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. 
Skär isär kakorna och dela dem på mitten.








Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut