onsdag 7 augusti 2013

Kassler med ananas och ris

Detta är troligtvis en rätt som många har ätit i olika varianter av under många år bakåt i tiden. 
Kassler med ananas i sås som serveras med ris till är en riktig 70-tals klassiker, men den håller än.

Ingredienser:
Räcker till 6-8 personer.
900 g kassler
2 burkar ananas a 227 g (spara spadet)

Sås:
1 schalottenlök
1 stor vitlöksklyfta
25 g smör
5 ½ dl mjölk
3 dl grädde
½ dl mjöl
1 dl ananasspad
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 tsk buljongpulver
½ tsk grovmalen svartpeppar

Garnering:
2 dl riven ost

Gör så här:
Skär kasslern i skivor och lägg dem i en ugnsform. Sätt in i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
Ta ut och häll av vätskan. Skär ananasen i halvor och lägg dem över kasslern. 
Skala och finhacka lök och vitlök. Smält smöret och fräs löken glansig.
Lägg i vetemjöl och rör runt. Tillsätt ananasspadet, mjölk och grädden.
Lägg i kryddorna och låt koka ihop.
Häll såsen över kasslern och lägg över osten. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.



1 kommentar :

Skriv ut