torsdag 19 september 2013

Köttfärspaj med grönpeppar

En köttfärspaj med lagom smak av grönpeppar. 
Passar lika bra till middag som på buffébordet. Servera pajen med en god sallad.

Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3-4 msk vatten

Fyllning:
350 g köttfärs
1 lök
1 röd paprika
2 dl vispgrädde
1 cantadou ost 4 peppar (125 g)
1 ½ dl riven ost
250 g ärtor, majs och paprikablandning
soya
1 ½ msk krossad grönpeppar
salt
vindruvor till garnering

Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. 
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter. 
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.

Fyllning:
Skala och skär löken i bitar. Skär även paprikan i bitar. Bryn färs, lök och paprika.
Tillsätt grädde, cantadouost, riven ost, ärtor, majs och paprikablandning, soya och kryddor.
Lägg i pajskalet och garnera med vindruvor. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut