söndag 15 september 2013

Stekta päron med chevré, nötter och ruccola


Vi har ett päronträd i vår trädgård och i år var det första året som det blev frukt på trädet.
Ingen skörd att skryta över, men 5 stora päron blev det. Av en del av päronen gjorde jag en förrätt med ruccola, päron, chevéost och pinje och cashewnötter.

Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du:
1/2 dl pinjenötter
1 dl cashewnötter
2-3 päron
4 nävar ruccolasallad
100 g chèvreost utan kanter
flytande honung
balsamvinäger
salt
Gör så här:
Skölj ruccolasalladen och fördela på 4 tallrikar.
Rosta nötterna i en torr panna, utan att de bränns.
Skär päronen i skivor och stek dem i smör. Lägg de varma päronen över salladen.
Smula över chevréosten. Strö över nötterna  och ringla över lite flytande honung och en skvätt balsamvinäger. Avsluta med att strö över lite flingsalt.
Servera genast.











Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut