måndag 7 oktober 2013

Kycklingfilé i krämig sås

Detta är en bra bjudrätt när man är många.
Lätt att förbereda och sköter sig i princip själv i ugnen. Kycklingen läggs i en marinad i några timmar. Rätten får en härlig smak av curry. Serveras med klyftpotatis eller ris.

Ingredienser:
 Till 8 personer behöver du:
8 kycklingfiléer
6 dl grädde
2 msk mjöl

Marinad:
½ dl ketchup
½ dl chilisås (av ketchuptyp)
1 msk salt
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Skär filéerna på längden. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera kycklingen i minst 3 timmar.
Sätt in kycklingen i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Vipsa ihop grädden och mjölet och häll över kycklingen och rör runt. Sätt in i ugnen i ytterligare 20-25 minuter.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut