onsdag 11 december 2013

Choklad och kokoskladdisar

Här kommer ett recept på en chokladkaka med ett krispigt kokostäcke.
Det är en kaka som går hem i alla åldrar och har en strykande åtgång.

Ingredienser:
Choklad botten:
Till en form ca 37x24 cm får du 24 bitar.
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
lite salt  
1 dl kakao
½ dl ljus sirap
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl



Gör så här:
Vispa det mjuka smöret och socker krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter på 175 grader.
Kakan ska vara lite kladdig när den tas ut ur ugnen.
Låt kakan svalna lite innan du lägger på kokossmeten.

Ingredienser:
Kokosmet:
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl grädde
3 dl socker
200 g kokosflingor 

Gör så här:
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och socker i en kastrull och koka samman i 5 minuter. Lägg i kokosflingor och låt koka upp.
Häll kokossmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Skär kakan i rutor när den har svalnat.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut