söndag 8 december 2013

Skaldjurspaj med smak av saffran

Gjorde en skaldjurspaj med räkor, kräftstjärtar, crabsticks och en smak av saffran.
Gillar du inte saffran, så kan du krydda med lite chili i stället.

Ingredienser:
Pajskal:
150 g smör
1 ½ dl kesella
4 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten.
Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.

Ingredienser:
Fyllning:
170 g räkor
170 g kräftsjärtar
170 g crabsticks
½ dl finhackad dill

Äggstanning:
3 ägg
2 dl creme fraiche
½ dl majonäs
1 pkt saffran
2 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk salt

Gör så här:
Grovhacka skaldjuren och finhacka dillen. Lägg i dem i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, creme fraiche, majonäs, saffran, salt och peppar.
Häll äggstanningen över skaldjuren och grädda i ugnen på 200 g i 25-30 minuter.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut