Jag önskar er alla en trevlig valborg!
Ingredienser:
Skivad formfranska 20 skivor x 3
Första lagret:
400 g crabfish
1 dl räklag
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
½ dl dill
Andra lagret:
400 g skinka
6 ägg
2 dl grädde
2 dl majonäs
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
Garnering:
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
200 g skinka
räkor (i lag 900 g)
6 ägg
3 tomater
½ gurka
några vindruvor
persilja
1 citron
Gör så här:
Kantskär brödet och lägg ut på en plåt. Lägg på första lagret och sedan bröd och sedan andra lagret. Avsluta sedan med ett lager bröd och bre på majonäs/cremefraiche blandningen.
1:a lagret:
Hacka crabstiken. Blanda med majonäs, creme fraiche, dill och räkspad.
2:a lagret
Skiva och hacka skinkan. Koka och hacka äggen.
Vispa grädden och blanda med majonäsen och lägg i skinkan och äggen. Krydda med salt och peppar.
Över smörgåstårtan:
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
Garnera smörgåstårtan enligt ovan!