måndag 17 februari 2014

Rotfruktsstrudel

När jag lagade mat i helgen så gjorde jag frasiga rotfruktsstrudlar som vi hade till kycklingfilén. Jag hade potatis, kålrot och morot i mina, men du kan ha vilka rotfrukter som helst.
Strudlarna går att göra en dag i förväg och sedan värma dem när de ska ätas.

Ingredienser:
400 g potatis
150 g kålrot
150 g morot
1 gul lök
1½ dl mjölk
smör att pensla med
150 g riven västerbottenost
1 dl finhackad persilja
1 vitlöksklyfta
250 g filodeg
salt
peppar

Gör så här:
Skala och koka potatis, kålrot och morot i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och hacka löken. Fräs den i en panna i smör och tillsätt sedan mjölken. Dra pannan från värmen.
Hacka persiljan. Stöt rotfrukterna och rör ner löken med mjölken. Vänd ner persiljan, osten och pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Smält lite smör och pensla ett filoark i taget. Lägg på en klick av moset i arkets nedre del. Vik in kanterna och pensla på smör undan för undan när du rulla ihop rullarna. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem  i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut