lördag 15 mars 2014

Kasslergryta med paprika

Jag lagade en kassler gryta med paprika. Den går fort att laga och den räcker till många.
Går inte allt åt, så är den god att värma eller frysa in det som blir över.
Vi hade makaroner till, men du kan ha vilken pasta du vill eller ris.
Ikväll ska vi på kalas hos min systers familj och fira deras döttrar som har fyllt år.
Det är alltid lika trevligt att träffas:)

Ingredienser:
Till 6-8 portioner behöver du:
700 g kassler
½ grön paprika
½ gul paprika
½ röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
½ tsk grovmalen svartpeppar
ev salt
Om du vill har grytan tjockare, så red av med maizenamjöl.

Gör så här:
Skär kasslern i strimlor. Skär löken och paprikan i bitar.
Lägg smör i en stekgryta och tillsätt tomatpurén och rör runt.
Tillsätt kasslern, paprikan, löken och pressa i vitlöken. 
Låt det fräsa en stund. Häll i grädden och mjölken och krydda med peppar och ev lite mer salt. Låt koka ihop. Red ev av med maizenamjöl. Servera med pasta eller ris.









Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut