måndag 14 april 2014

Citronpaj med lime

Till efterrätt i fredags bjöd jag på en citron och limepaj som garnerades med godisägg.
Receptet har jag fått av en jobbar kompis. Till pajen serverades grädde.
Resultatet blev en syrlig och frisk paj.

Pajskal:
125 g rumsvarmt smör
2 msk socker
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 citron
1 lime

Garnering:
florsocker
godisägg

Gör så här:
Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, vaniljsocker och grädde.
Riv skalet på citronen och limen och pressa ur saften. Häll ner skal och saft i smeten och rör den jämn.
Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Låt pajen svalna lite.
Sikta över florsocker och garnera med skivad lime.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut