onsdag 23 april 2014

Kladdkaka med choklad och daimgrädde

När vi hade fullt hus i påsk, så bjöds det på kladdkaka till efterrätt.
Kladdkakor av olika slag uppskattas både av stora och små.
Denna gången toppade jag den med choklad och daimgrädde.

Ingredienser:
200 g ljus blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl

Chokladgrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk florsocker

1 ½ msk kakao
1 dubbeldaim

Gör så här:
Smörj en springform (ca 24 cm i diameter)
Smält blockchokladen och smöret. Vispa ägg och socker och blanda i mjöl och bakpulver.
Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladen i äggröran.
Vänd ner mjölet och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Kakan ska vara lite gungig när du tar ut den. Kakan ska stå till dagen efter.

Chokladgrädde:
Vispa grädden och lägg i florsocker och kakao. Krossa daimen.
Lägg på grädden på kakan och smula över den krossade daimen.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut