söndag 4 maj 2014

Rabarber och kanelmuffins med crumble

Jag var ute i trädgården och plockade in rabarber och bakade rabarber och kanelmuffins med crumble. Receptet är Leilas och kommer ifrån Leila bakar.
Dessa bjöd jag sedan mina jobbarkompisar på. De fick klart godkänt.
Jag blev full i skratt av en killes kommentar som löd enligt...
Ja, jäkla i havet! Den muffinsen va som att skeda med Linda Bengtzing!

Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora rabarber
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör 
2 dl havregryn 
1 dl strösocker 
1 dl vetemjöl 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra
stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill
göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner
smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda
vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Skala och dela rabarbern i bitar. Stek dem i smör,
strösocker och kanel. Låt svalna.
Blanda rabarberbitarna med smeten och fyll
muffinsformarna till 2/3.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl
och strösocker i en bunke.
Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins,
12-15 minuter om du gör små.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut