lördag 12 juli 2014

Nutellabullar

Min dotter och jag bakade nutellabullar.
Receptet till bullarna hittade jag på vetemjölspåsen, men vi fyllde dem med nutella i stället för kanel.
Efter bullbaket gick vi en långpromenad i regnet. Svalkande och skönt, men nu är det snart dax för fotboll igen...

Ingredienser:
Till 40 bullar:
150 g smör eller margarin, rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g  jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 1,4 l vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl nutella

Gör så här:
Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om.
Tillsätt matfettet i bitar, socker , salt och kardemumma.
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till  fyllningen.
Arbeta ner degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar.
Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
Värm ugnen till 250°C
Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 7-8 minuter.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut