söndag 14 september 2014

Pastasås med fläskfilé och kantareller

Då var det valdag och min dotter har även namnsdag.
Ida dagen och jag började dagen med att åka och rösta.
Men någon valvaka blir det inte för min del, utan ikväll blir det fotbollsmatch.
Igår när vi hade besök så bjöds det på en pastasås med fläskfilé och kantareller.
Det känns lite lyxigt att lägga i egenplockade kantareller:)

Ingredienser:
Till 4 personer:
500 g pappardelle pasta
800 g fläskfilé
200 g kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
½ msk kinesisk soya
1 msk kalvfond
red av med maizenamjöl
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk finhackad färsk timjan
½ dl finhackad slätbladig persilja
salt
peppar

Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka kantarellerna. Finhacka även de färska örterna. Bryn fläskfilén och krydda med salt och peppar.
Lägg i lök och vitlök och fräs lite till. Tillsätt kantarellerna. Häll i grädde, mjölk, soya och fond och låt koka ihop. Red av med maizenamjöl och smaka av med mer salt och peppar.
Lägg till sist i de färska örterna. Rör ner pastasåsen i pastan och servera.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut