söndag 28 september 2014

Smörstekta kantareller med chevréost på surdegsbaguette

Igår kväll åt vi lite småplock till middag. Jag smörstekte kantareller som jag tillsammans med chevréost la på baguetter, skurna i skivor.
Dessa gratinerades sedan i ugnen tills brödet var lagom krispigt och osten hade börjat smälta. Passar bra som tapas, till buffé eller som förrätt.

Ingredienser:
10 skivor surdegsbaguette
smör
100 g kantareller
½ finhackad gul lök
2 msk finhackad persilja
100 g kantfri chevréost
salt
peppar

Gör så här:
Skär baguetten i skivor och bre smör på dem. Skär kantarellerna i bitar.
Skala och finhacka löken och finhacka även persiljan.
Stek kantarellerna och löken i smör och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan.
Lägg kantarellblandningen på bröden och smula över osten.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut