måndag 27 oktober 2014

Trippel Chokladmoussé

Jag testade Jacquots laktosfria chokladkakor och gjorde en chokladmoussé i 3 olika smaker och lager. Jamaica rum, vit choklad crisp och  vanlig mjölkchoklad.
Chokladen finns i ytterligare smaker och är väldigt goda. (Se bild nedan).
Receptet går lätt att halvera eller dubbla om man vill det.

Ingredienser:
Till 10-12 portioner beroende på hur stora glas du använder.
6 dl laktosfri grädde
3 ägg
100 g Jacquot laktosfri mjölkchoklad
100 g Jacquot laktosfri jamaica rum mjölkchoklad
100 g Jacquot laktosfri vit choklad crisp


Garnering:
Färska hallon

Gör så här:
Vispa grädden. Vispa upp äggen i tre olika vipsskålar. Smält den första sortens choklad och rör sedan ner den i det första ägget under vispning. Använd gärna elvispen.

Rör till sist ner 1/3 av grädden och rör till en jämn mousse.

Häll upp den i serveringsglas. Ställ i kylen i 15 minuter medans du gör i ordning det 2 a lagret mousse. Lägg försiktigt på nästa lager. Ställ i kylskåp ytterligare 15 minuter och gör likadant med 3e lagret. Garnera med färska hallon.

Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme innan servering.




Chokladen finns i många olika goda smaker.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut