söndag 30 november 2014

Julköttbullar med honung

Det är något visst med doften av julköttbullarna som sprider sig i köket. 
Jag brukar alltid ha lite kryddpeppar i mina julköttbullar, men denna gången hade jag även lite flytande honung i.

Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg 
3 ½ msk ströbröd
1 dl grädde
1 tsk mald kryddpeppar
2 krm vitpeppar
1 ½ tsk salt
1 msk flytande honung

Gör så här:

Skala och riv löken. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna. 
Låt gärna köttbullesmeten stå en lite stund, så att ströbrödet kan svälla.
Forma små köttbullar med händerna.
Koka upp vatten i en gryta, vrid ner värmen och lägg i köttbullarna och låt sjuda tills de flyter upp till ytan. Tag upp dem en hålslev och stek dem sedan klara i en stekpanna.
Jag sjuder köttbullarna innan för då blir de lättare att steka.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut