måndag 26 januari 2015

Marinerad fläskfilé med soltorkade tomater och basilika

I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng.
Blir det kött över så är det gott att göra en god sallad av det eller lägg köttet på en hemgjord pizza.

Ingredienser:
2 fläskfiléer
salt
peppar
grillkrydda

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över filéerna i en ugnsform och stek köttet klart i ugnen.

Låt köttet kallna i kylen.

Marinad:
1-2 krukor färsk, finhackad basilika
1 dl balsamvinäger
2 dl olja
½ msk salt
½ tsk svartpeppar
100 g soltorkade tomater (som hackas)

Blanda ihop alla ingredienser. Skiva köttet tunt och häll över marinaden.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut