söndag 25 januari 2015

Rise Krispies tårta med hallon och vit choklad

Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt. 
Följer du receptet nedan blir det en halv plåt. Tårtan är både mäktig och väldigt god.
Rice Krispies hittar du bland flingorna i affären.

Ingredienser maräng:
4 äggvitor (vispas till hårt skum + 1 tsk ättika)
3 dl socker
3 dl rise krispies

Gör så här:
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. 
Bred ut blandningen på bakplåtspappersklädd plåt. 
Gräddas på nedersta falsen i ugnen. 125 grader 70 min.

Ingredienser kräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
90 g smör

Gör så här:
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull.
Låt sjuda på svag värme tills krämen tjocknat. 
Låt krämen svalna i kylen.

Garnering:
2 ½ dl vispgrädde och hallon och hyvlad vit choklad.

Dela marängen i två delar. Bre på krämen på marängbotten. Lägg därefter på grädden och den andra delen av marängen. Lägg på hallonen och den rivna chokladen.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut