fredag 6 mars 2015

Chokladfudgekaka med daim

Ikväll så plockade vi fram grillen och grillade fläskfilé och majskolvar.
Doften av grillat är så underbart. Från en underbar doft till en annan, det är doften av choklad som jag tänker på. Denna kakan bjöd jag mina jobbarkompisar på.

Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl kakao
2 dl mjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 st dubbeldaim.

Gör så här:
Rör smält smör och socker och tillsätt övriga ingredienser under vispning.
Klä en långpanna, ca 20×30 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Strö över krossad daim och baka i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.


Glasyr:
2 dl grädde
100 g mörk blockchoklad
2 msk socker
2 msk sirap
100 g kallt smör 

Blanda alla ingredienser i en kastrull utom smöret och låt det sjuda under omrörning i ca 10 minuter tills det tjocknat. Blanda i det kalla smöret och vispa till en jämn smet och bred ut över kakan. Ställ kakan kallt och dra mönster med en gaffel när kakan har svalnat lite.
Skär den i bitar.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut