torsdag 9 april 2015

Krämig sallad

Först vill jag passa på att gratta Lakers till finalplatsen, så kul! Hoppas så klart på SM guld. 
Jag fortsätter att lägga ut recepten från buffén och idag är det en krämig sallad med bla haricots verts och ädelost i.

Ingredienser:
1 ask röda körsbärstomater (250 g)
250 g frysta, tinade haricots verts
1 bit kvibille ädelost (140 g)
1 kruka grönsallad

1 näve ruccolasallad
1 dl rostade salta solrosfrön+ några till garnering
2 dl creme fraiche
1 msk olja
1 1/2 msk balsamvinäger

1 msk flytande honung
flingsalt
nymalen svartpeppar


Gör så här:
Skölj och halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten.
Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Skär salladen i mindre bitar och lägg i skålen.
Strö över solrosfrön som du har rostat i en torr panna.
Rör ihop crème fraiche, olja, honung och vinäger. Salta och peppra.

Vänd ner dressingen i salladen och blanda runt. Toppa med några rostade solrosfrön.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut