onsdag 8 april 2015

Marinerad Ytterfilé med jalapenodressing

Marinerat kött av alla slag passar bra till buffén. Jag bjöd på två olika sorters kött i lördags. Fläskytterfilé och kycklingfiléspett. Receptet på kyckling kommer jag att lägga ut senare, men här kommer receptet på ytterfilén.

Ingredienser:
2 kg fläskytterfilé
salt
peppar
grillkrydda

Gör så här:
Putsa köttet och krydda det med salt, peppar och grillkrydda.
Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna tills det har fått fin färg.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en ugnstermometer och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har fått en innertemperatur på 73 grader. Skär upp köttet i tunna skivor.

Jalapenodressing:
3 st schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk jalapeno, finhackade
1 citron (saft)
1 ½ msk sesamolja
1 ½ msk kinesisk soja

Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser och ringla över köttet vid servering.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut