söndag 21 juni 2015

Vit chokladkladdkaka med dulce de leche och krispigt mjölkchokladstäcke.

Vi var hembjudna till vänner och jag hade lovat att ta med dessert.
Jag bakade en vit chokladkladdkaka med dulce de leche och ett krispigt täcke av rice krispies och mjölkchoklad.

Ingredienser:
Kakan till 16 bitar:

250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½-1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

Glasyr:
150 g mjölkchoklad
½ dl vispgrädde
2 dl rise kripies


Gör så här:
Kakan:
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull.Ta av från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Häll över dulce de leche och till sist resten av smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader 30-35 minuter. Låt kallna i kylen.
Glasyr:
Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen.

Rör om tills den smälter. Tillsätt 2 dl rice krispies och rör runt och bred glasyren över kakan. Låt stelna i kylen.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut