lördag 15 augusti 2015

Schnitzel med kantarellsås

Idag har vi varit hos mina föräldrar och ätit middag och det bjöds på skinkstek, sås, potatis och inlagd gurka. Mums!
Gick även en sväng på Alvesta marknad och köpte 2 fina pinnstolar på loppis.
Min sambo var inte lika nöjd som jag. Han tyckte inte att vi behövde mer stolar:)

Igår lagades det skinkschnitzel med stekt nypotatis och en god kantarellsås till den.
Receptet kommer här.

Ingredienser:
Till 4 personer:

4 skivor skinkschnitzel
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl pankomjöl el ströbröd


Garnering:
citron
ansjovis
kapris

Gör så här:
Banka ut köttet till ca 4 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg vetemjölet och pankomjölet på varsin flat tallrik.

Vänd schnitzlarna i mjölet, sedan i äggen och till sist pankomjölet.
Stek schnitzlarna gyllenbruna. Jag steker i smör och olja.

Det tar ca 2 minuter på varje sida.
Servera dem nystekta.
Garnera dem med ansjovis, kapris och citron.


Kantarellsås:
50 g smör
150 g färska kantareller
1 schalottenlök
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 dl mjölk
3 dl grädde
½ dl finklippt persilja
salt
peppar

Gör så här:
Ansa och grovhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlöken.
Smält smöret i en gryta och lägg i löken samt kantarellerna och fräs en stund.
Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll i grädde, mjölk och kalvfonden.
Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Lägg i den finhackade persiljan.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut