fredag 2 oktober 2015

Rödspätta med ansjovis

Äntligen fredag och en välbehövlig helg. Ikväll lagas det kycklingtacopaj och det receptet kommer jag att lägga ut i morgon. Men här kommer receptet på rödspätta med ansjovis som vi åt förra veckan.
När jag var yngre och bodde hemma så brukade mamma göra en ansjovispizza.
Det var utifrån den som jag fick idén om att laga denna rätt.

Ingredienser:
Till 3-4 personer
400 g rödspätta
1 gul lök
8 st ansjovis
1 dl finklippt persilja
1 tomat
1 dl ketchup
5 dl grädde
salt
peppar

Gör så här:
Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop den. Lägg fisken i en ugnssäker form.
Skär tomaten och ansjovisen i bitar. Skala och hacka löken och bryn den i en panna.
Klipp persiljan.
Vispa ihop grädden och ketchupen. Lägg i resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
Garnera med persilja.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut