onsdag 18 november 2015

Blåbärssill

Idag har vi fått kaklat i vårt kök och det är bara att fogningen kvar.
Köksluckorna börjar komma på plats. Sakta men säkert så börjar köket blir klart:)
Även julen väntar runt hörnet och jag la in en blåbärssill.
Blåbär och sill är kanske inte den mest självklara kombinationen, men gott är det.

Ingredienser:
1 pkt 5 minuters sill (420 g)
½ finhackad rödlök
½ dl blåbärssylt
1 dl creme fraiche
salt
peppar

Garnering:
hela blåbär

Gör så här:
Skär sillen i lagom stora bitar.
Blanda ihop creme fraiche och blåbärssylt. Smaka av med salt och peppar .
Skala och finhacka löken. Blanda försiktigt ihop allt. Garnera med några blåbär.
Låt gärna sillen stå 1 dygn innan du äter den.




2 kommentarer :

  1. Den där sillen lägger vi bakom örat, den lät häftig och annorlunda - precis i vår smak. Tidigare år har vi testat pepparkakssillen som också är oväntad men var så god.
    Tack för inspirationen!
    /Neta & Peppe i Livsnjutarnas Gourmetkök

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Va kul att höra. Pepparkakssill har jag aldrig testat. Spännande!/ Med vänlig hälsning, Linda

      Radera

Skriv ut