fredag 27 november 2015

Kycklingfilé i pepparsås

Fredagskväll igen och på söndag är det 1 advent.
Jag har redan tänt mina stjärnor och ljusstakarna i fönsterna, har du?
Ikväll lagade jag kycklingfilé i pepparsås. En bjudrätt som kan förberedas för att sedan sättas in i ugnen lagom till middagen ska serveras. Till kycklingen hade vi klyftpotatis, sallad och aioli.

Ingredienser:
Till 8 personer.
1 ½ kg kycklingfilé
salt
peppar
grillkrydda


Sås:
1 msk mortlad peppar (svart, rosé och grönpeppar).
50 g smör
5 dl vispgrädde
4 msk kycklingfond
4 msk sweet chilisås
soya
2 tsk socker
salt


Gör så här:
Kycklingen:


Skär kycklingfiléerna i skivor på längden. Bryn dem i en stekpanna och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över kycklingen i en ugnsform.

Sås:
Stöt pepparn i en mortel.
Fräs pepparn i smöret. Tillsätt grädde, fond, och chilisås.
Lägg i lite soya för färgens skull. Krydda med socker och ev mer salt.
Låt såsen sjuda ihop tills den tjocknat lite. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut