tisdag 3 november 2015

Surdegsfralla med kycklingfilé, tomat, stekt lök,sallad, avokado och en god dressing

Då var köksluckorna ivägskickade för lackering och vi har börjat att måla krön, socklar mm i köket. Äntligen en bit på väg. Det blir lite stökigt att laga mat i ett kök som är delvis nerplockat och saker står lite överallt. 
Stekte kycklingfilé och gjorde goda matiga mackor till kvällsmat.
De går snabbt att göra och är väldigt goda. 

Ingredienser:
4 surdegsfrallor
2 små kycklingfiléer
1 avokado
4 tomatskivor
1 gul lök
4 salladsblad

Dressing:
1 dl cremefraiche
½ dl majonäs
1½ msk ketchup
1 msk sweet thai chili
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 krm salt


Gör så här:
Blanda ingredienserna till såsen. Skär kycklingfiléerna  i skivor.
Stek dem i smör i en stekpanna krydda med salt, grillkrydda och oregano.

Skala och skär löken i skivor. Stek den glansig, utan att den tar färg.
Skär tomaten och avokadon i skivor. Skölj salladen. Skär frallorna i 2 delar och bre på dressing på båda halvorna. Lägg på salladen, kycklingen, tomaten, avokadon och löken.
Lägg till sist på "locket".



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut