söndag 29 november 2015

Ugnsbakad julskinka

1:a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år.
Så klart hade vi julskinka.
När jag tillagar en julskinka, så gör jag det alltid i ugnen. Jag väljer ofta en rimmad skinka, tycker att det blir godare. 

Ingredienser:
1 skinka

Gör så här:
Spola av skinkan under rinnande vatten. Låt nätet sitta kvar.
Lägg skinkan på aluminiumfolie. Stick in en digital stektermometer så att spetsen kommer i skinkans tjockaste del. Svep om foliet runt skinkan.
Lägg skinkan i en ugnssäker form och sätt in den på 125 grader.
Skinkan är färdig när termometern visar 72-75 grader.

Griljering:
3 msk söt/stark senap             
1 ägg
ströbröd


Gör så här:
Blanda senap och ägg.
Ta ut skinkan, öppna folien. Ta bort nät och svål när skinkan har svalnat.
Pensla blandningen på skinkan. Strö över ströbröd.
Ställ in den i ugnen på 225 grader tills den fått fin färg.

.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut