torsdag 7 januari 2016

Lingonsylt med chili

Hemma igen och idag var det bara att gå upp tidigt och jobba igen.
Men det kunde inte ha gått bättre för min sambos sons lag i Gothia cup för de åkte hem som segrare. Stort grattis! 
Precis som i övriga Sverige så är det kallt där jag bor och det behöver frostas av i frysarna och göra plats för nya saker.
Vi har alldeles för mycket mat i dem och jag tog upp 2 liter lingon från i höstas och kokade lingonsylt. Tillsatte 1 rödlök och en chili för att få lite mer sting i lingonen.

Ingredienser:
2 liter lingon
1 kg syltsocker
1 rödlök
1 röd chili

Gör så här:
Lägg de rensade lingonen i en gryta. Finhacka rödlök och chilin och lägg i dem i grytan.
Häll på syltsocker. Låt koka upp på medelvärme och koka sedan under omrörning i ca 12 minuter.
Skumma vid behov bort det rosa skummet. Detta görs för att få en längre hållbarhet på sylten.
Häll upp i rena glasburkar med tättslutande lock. Låt svalna. 




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut