onsdag 24 februari 2016

Asiatisk köttfärsgryta med vitkål

Lagade en asiatisk köttfärsgryta med vitkål. En rätt som går fort att laga när du kommer hem efter en dag på jobbet. Jag tycker verkligen om kombinationen köttfärs och vitkål.

Ingredienser:
4-6 portioner
800 g färs
450 g vitkål ( i stor klyfta)
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk färsk riven ingefära
1 lime, skal och saft
2 msk sesamolja
1 msk flytande honung
3 msk soya
4 dl vatten
salt
olja att steka i
maizenamjöl

Gör så här:
Ta bort kärnorna och finhacka den röda chilin. Skala och finhacka vitlöken. Skär löken, vitkålen och paprikan i bitar. Riv skalet från limen och riv ingefäran. Bryn färsen i olja blandat med sesamoljan tillsammans med löken, paprikan, vitkålen, vitlöken, chilin, ingefäran och limen.
Häll på vattnet och lägg i honungen. Låt småputtra tills kålen är mjuk.
Smaka av med salt och red av med maizenamjöl som du blandar med lite vatten.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut