måndag 15 februari 2016

Citronfromage

Igår gjorde jag en citronfromage och garnerade den med jordgubbar som jag hade skurit ut som hjärtan. En dessert helt i min smak med en fräsch smak av citron och sötman från jordgubbarna.

Ingredienser: 
Till 8 st:
6 gelatinblad
3 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ citron, skal och saft
4 ½ dl vispgrädde

Garnering:
jordgubbar


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker poröst.
Rör ner citronskalet. Krama ur gelatinet och smält det i en kastrull tillsammans med hälften av citronsaften.
När de har smält tag bort kastrullen från värmen och lägg i resten av citronsaften och rör om. Vispa äggvitan till ett fast skum och vispa grädden i en annan bunke. Gör ner gelatinet i ägg och sockerblandningen. Rör sedan ner grädden och till sist äggvitorna. 
Fördela moussen i fina glas och låt stå kallt i ca 2 timmar eller över natten. Garnera med färska jordgubbar. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut