måndag 7 mars 2016

Cajunkryddad laxfilé med färskpotatis och limesås

Cajunkrydda är en kryddblandning med bla paprika och chilipulver. Kryddan finns att köpa i de flesta lite större mataffärer. Lägg på ett lager med kryddan på laxen och du får en krispig lax med en väldigt god smak. Till laxen gjorde jag en limesås som också fick en touch av cajunkrydda.

Ingredienser:
Till 4 personer:
600-800 g laxfilé i bit
salt
cajunkrydda

Gör så här:
Gnid in laxen med salt och cajunkrydda. Cajunkryddan ska täcka laxen.
Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.


Limesås med cajunkrydda:
3 dl creme fraiche
skal från 1 lime och saften från en ½ lime
1 tsk cajunkrydda
1 msk flytande honung
salt

Gör så här:
Riv skalet från limen och pressa saften. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.

Tillbehör:
färskpotatis
sparris
morötter
grönsallad











Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut