tisdag 14 juni 2016

Grönsakspaj med halloumi

Att äta vegetariskt blir allt vanligare och många byter i alla fall ut en måltid i veckan till ett vegetariskt alternativ. Jag lagade en grönsakspaj med halloumi och till pajen serverades en grönsallad.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
25 g smör
3 msk kallt vatten

Fyllning:
½ röd paprika
½ gul paprika
½ 
squash
3 salladslökar

150 g halloumi
1 dl riven ost
2 ägg
1 ½ dl mjölk
salt
peppar

Gör så här: 
Pajdeg:

Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. 
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.


Fyllning:
Skär paprikan, squashen och salladslöken i bitar. Fräs dem i en panna med smör.
Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i det förgräddade pajskalet.
Skär halloumin i skivor och stek dem. Fördela halloumin över grönsakerna och strö över den rivna osten.
Vispa ihop äggen och mjölken och smaka av med salt och peppar. Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Servera en grönsallad till pajen.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut