onsdag 22 juni 2016

Ostpaj med lagrad prästost

En god ostpaj är aldrig fel till midsommar. Istället för västerbottenpaj gjorde jag en ostpaj med lagrad prästost.
Nu är det snart dax för Sverige- Belgien. Heja Sverige!!

Pajdeg:
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g lagrad prästost
4 ägg
250 g kesella
3 dl grädde
3 krm cayennepeppar
½ tsk salt

Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.
Riv osten. Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor. Tillsätt osten, men spara ½ dl.
Strö ut den sparade osten i botten på pajskalet.
Häll i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min på 200° eller tills äggstanningen har stelnat. Lägg ev på folie i slutet av gräddningen.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut