söndag 5 juni 2016

Rostade grönsaker i ugn med tryffelaioli

Igår grillade vi beer can chicken och till kycklingen hade vi rostade grönsaker i ugn och en tryffelaioli. Imorgon är det Sveriges nationaldag och det är så skönt att få en extra ledig dag. Att det är kanonväder ute gör det ännu bättre.

Rostade grönsaker i ugn:
Ingredienser:
blomkål
champinjoner
grön paprika
sparris
salladslök
cocktailtomater
olja
salt
örtkrydda

Gör så här:
Skär grönsakerna i bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ringla över olja och krydda med salt och örtkrydda.
Sätt in i ugnen på 225 grader tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg.


Tryffelaioli
Ingredienser:

2 ägg
2 msk vitvinsvinäger
5 dl matolja ( kron el. majs)
2 msk vit tryffelolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 ½ tsk sötstark senap

Gör så här:
Lägg ner äggen i kokande vatten och låt koka dem i 3 min, varken mer eller mindre.
Knäck äggen och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare monterad med vingen, eller ner i en bunke.
Kör eller vispa sönder ägget.
Droppa sedan omväxlande i vinäger och olja i äggen under tiden matberedaren går.
(Eller vispa med elvisp eller för hand).
Tag det försiktigt med oljan så att den inte skär sig.
Då all vinäger och olja är tillsatt smaksätt med salt, peppar och senap.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut