torsdag 15 december 2016

Rödbetsgravad lax

Idag har jag varit ledig, har varit och hälsat på mamma och pappa och ätit god lutfisk med senapssås. Om några timmar ska vi iväg och äta julbord på ett slott. Mysigt! 
Laxen som jag gravade för ett par dagar sen är klar.
Detta året gravade jag en rödbetsgravadlax. Den får en härligt röd kant runt om.

Ingredienser:
1 kg benfri lax
4 msk socker
3 msk salt
1 tsk vitpepparkorn
1 stor rödbeta

Gör så här:
Krossa vitpepparkornen i en mortel. Blanda ihop pepparn med socker och salt.
Strö hälften av blandningen på botten av en form. 
Placera laxen med skinnsidan neråt.
Strö på resten av kryddblandningen på laxen. 
Skala och riv rödbetan.
Lägg den rivna rödbetan över laxen i ett jämnt lager. 
Sätt på plastfolie och ställ in i kylen och låt stå minst 2 dygn.
Vänd laxen några gånger under tiden.
Skär i tunna skivor. Servera.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut