onsdag 18 januari 2017

Bröd utan jäsning med tranbär

Bakade bröd med tranbär i. Bröden ska inte jäsa, utan du rör bara ihop ingredienserna och fördelar smeten i formarna.

Ingredienser:
Till 2 bröd behöver du:

7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 ½ dl rågkross
1 ½ dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl torkade tranbär
1 ½ tsk malen kummin
1 liter filmjölk
1 ½ dl ljus sirap.

Till formarna:
smör och grahamsmjöl

Gör så här:
Grovhacka tranbären. Om du använder hela kummin, så stöt den i en mortel. 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör i hop till en kladdig deg. Smörj 2 limpformar och bröa dem med grahamsmjöl.

Fördela smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme.
Täck ev. över bröden med aluminium folier i slutet av gräddningen.
Låt bröden svalna på ett galler.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut