söndag 26 februari 2017

Sudegsbaguette med champinjonstuvning

Jag hade en kyl och frys-rensning och hittade en surdegsbaguette i frysen och en hel del färska champinjoner i kylen. Hade även färsk persilja över. 
Resultatet blev en champinjonstuvning på surdegsbaguette.

Ingredienser:
1 surdegsbaguette (ca 13 skivor)
300 g färska champinjoner
1 schalottenlök
25 g smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl riven ost
1 dl finklippt persilja
salt
peppar

Gör så här:
Ansa och skär champinjonerna i skivor. Skala och finhacka löken.
Fräs löken och champinjonerna i smöret i en kastrull. Strö över vetemjölet och häll i mjölken.
Tillsätt osten, persiljan och smaka av med salt och peppar. Skär baguetten i cm stora skivor, lägg på stuvningen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut