torsdag 30 mars 2017

Kyckling med cashewnötter

Jag tycker mycket om asiatisk mat och den går oftast snabbt att laga.
Kvällens mat blev kyckling med cashewnötter. Till den serverades jasminris och nudlar.

Ingredienser:
Till 6 personer:
1 ½ kg kycklinglårfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
2 dl cashewnötter
olja 
salt

Sås:
1 ½ dl oystersås
½ dl teriyakisås
2 msk sesamolja
1 msk risvinäger
2 msk muscovadosocker

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär kycklingen, paprikan, löken och champinjonerna i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs kycklingen i olja. Tillsätt vitlöken och krydda med salt.
När kycklingen har fått fin färg lägger du i paprikan och löken och fräser lite till.
Lägg i champinjonerna. Häll i såsen och rör om. Strö över cashewnötter och servera jasminris eller nudlar till.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut