söndag 2 april 2017

Högrev bolognese

Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan.
Gör den på spisen eller i en crockpot om du har en sådan.

Ingredienser:
Till 8 personer.
1 kg högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
2 pkt krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk basilika
1 tsk oregano
2 lagerblad
5 dl vatten
2 dl rödvin
2 ½ dl grädde
salt
peppar

Garnering:
parmesanost
bladpersilja

Gör så här:
Putsa köttet från senor och skär det i 1x1 cm små tärningar.
Skala och finhacka löken, vitlöken och morötterna. Bryn köttet i smör i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Lägg i löken, vitlöken och morötterna och fräs lite till.

Häll i krossade tomaterna, vattnet, vinet, lagerbladen, oreganon, basilikan och lägg i köttbuljongtärningarna.
Låt puttra i tre till fyra timmar. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten.
När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop häller du i grädden och låt puttra lite till.
Smaka av med mer salt och peppar. Servera spagetti till och strö över lite parmesan.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut