måndag 10 juli 2017

Grillad nektarin och halloumisallad med bulgur

Vad säger ni om en sallad med salt smak från halloumin, sötma från nektarinerna, syrlighet från dressingen och lite krispighet från solrosfröna. Låter det gott?
Då kommer receptet här.

Ingredienser:
2 dl okokt bulgur
3 nektariner
250 g halloumi
2 nävar ruccola
1 näve bladpersilja
½ dl solrosfrön

Dressing:
½ dl raspolja
½ dl citronolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk chiliflakes

Gör så här:
Tillaga bulgur enligt förpackningen. Skär nektarinerna i bitar och halloumin i skivor.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Grovhacka ruccolan och persiljan.
Grilla nektarinbitarna och halloumin. Rosta solrosfröna i en torr panna och salta lite på dem.
Blanda ihop bulgur, ruccolan, persiljan och dressingen och lägg upp salladen på ett fat.
Lägg över de grillade nektarinerna, halloumin och strö över solrosfröna.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut