söndag 9 juli 2017

Kolgrillade kycklingspett

Vi grillade kycklingspett och till dem serverades tsatsiki, rostade rotfrukter och en god sallad med bla nektariner, halloumi och bulgur. Receptet på salladen lägger jag ut imorgon. 
Recept på tsatsiki hittar du här.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
1,3 kg kycklingfärs
2 ägg
2 tsk köttbuljong i pulverform
2 tsk sambal oelek
4 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
1½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
grillolja
Gör så här:
Finhacka persilja och vitlök. 
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs. Forma avlånga järpar.
Trä på dem på grillspetten och pensla dem med grillolja. Grilla dem på en kolgrill.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut