torsdag 13 juni 2013

Kolgrillade Cevapcici med klyftpotatis, tzatsiki och ajvar.

Skolavslutning och jag har varit ledig hela dagen. Tyvärr så har inte vädret varit det bästa idag, men vi hade bestämt oss för att grilla på kvällen och så blev det också. 
Vi grillade cevapcici som är en köttfärsrätt som härstammar från de baltiska länderna.

Cevapcicin serverades med klyftpotatis, tzatsiki, ajvar, sallad och rå lök. 

Recept på tsatsiki hittar du Här.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du.
1,3 kg blandfärs
2 ägg
2 tsk köttbuljong i pulverform
2 tsk sambal oelek
4 finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
1½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
grillolja

Gör så här:
Finhacka persilja och vitlök. 
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs. Forma avlånga järpar. 
Pensla med grillolja. Grilla dem på en kolgrill.











Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut