söndag 10 november 2013

Kycklingfile´med citron och vitlök

Man kan göra så mycket gott av kyckling och den kan varieras på många olika sätt.
Citron, vitlök och persilja ger en härlig smak till denna rätt.
Till den serverades skivad ugnspotatis och en kall sås.
Recept på såsen som vi hade till hittar du här.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
4 kycklingfiléer
1 citron (rivet skal och saft)
3 vitlöksklyftor
1 dl finklippt persilja
4 msk olja
1 tsk salt

Gör så här:

Skär filéerna på längden. Lägg dem i en påse och banka ut dem med botten av en liten kastrull.
Riv det yttersta skalet på citronen och pressa ut saften. Blanda ihop citron, pressade vitlöksklyftor, persilja, olja och salt. Lägg i kycklingen och låt den ligga i marinaden minst 30 minuter. Stek kycklingen i ett grillpanna eller en vanlig stekpanna.

Potatisen:
Skrubba potatisen och skär i 5 mm tjocka skivor. Pensla båda sidor med olja och krydda potatisen med salt och persillade.
Sätt in i ugnen på 200 grader tills den är mjuk och har fått en fin färg.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut