måndag 3 mars 2014

Potatisgratäng med smak av vitlök och wasabi

I lördags när vi bjöd vänner på middag lagade jag en potatisgratäng med smak av vitlök och wasabi. Till potatisgratängen helstekte jag oxfilé och gjorde en sås med fläderblomssaft.

Klicka här för recept på helstekt oxfilé och här för recept på fläderblomssåsen.

Ingredienser:

17-20 medelstora potatisar
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 dl riven ost
2 vitlöksklyftor

2 tsk wasabi paste
smör
salt
aromat
lite peppar

Gör så här:

Skala och skiva potatisen. Blanda ihop grädde, mjölk, vitlök och wasabi paste.

Lägg i en klick smör i en gryta och lägg i potatisen. 
Häll över grädd/mjölkblandningen och krydda med salt, aromat och lite peppar. 
Var inte rädd för att salta, för det behövs en del.

Koka ihop under omrörning så att potatisen inte bränner fast. 

Tillsätt ost och rör tills den har smält. Häll över i en form och sätt in ugnen på 200 grader tills potatisen är mjuk. 



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut